Skip to content

Welke shake om spiergroei te bevorderen?

2013 november 7

Vraag:
Ik train nu ongeveer 3 maanden en zie duidelijk verschil als het gaat om spieren. Alleen: wat voor shakes kan ik het beste gebruiken om de spiergroei te bevorderen? Ik ben 1,75 lang en weeg 69 kilo en mijn vetpercentage is ongeveer 15%. Is het dan verstandiger Whey Proteïne Isolate te nemen of de Supreme Gainer?

Supreme Gainer weightgainer 2000g

Supreme Gainer

Antwoord:
De Supreme Gainer is bij jouw vetpercentage alleen geschikt voor gebruik na de training. Voor andere momenten op de dag is de Whey Protein Isolate de beste keuze.

Na de training kan je in plaats van de Supreme Gainer overigens ook Whey Protein Isolate met wat fruit nemen. Eventueel nog aangevuld met wat BCAA’s.

Wil je zwaarder worden zonder je vetpercentage te laten stijgen, eet dan volwaardige koolhydraatrijke maaltijden. Denk aan rijst, havermout, quinoa etc. Je dagelijkse eiwitinname moet rond de 1,5 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht uitkomen. Haal je dit niet met je gewone voeding dan kun je aanvullen met eiwitshakes.

Om je vetpercentage niet te laten stijgen is het ook van belang om veel ‘grote’ oefeningen te doen: dippen, optrekken, kniebuigingen/leg press.

Comments are closed.