Skip to content

Sportdrankje of liever fruit en water?

2013 september 8

Vraag:
Wat is jullie advies op het gebied van isotone sportdrankjes, of in elk geval: een drankje dat na een conditionele voetbalinspanning helpt met herstellen? Bij elke voetbalclub krijg je na de training weer een andere, van flesjes AA tot poedertjes van Isostar. Als ik er zelf een wil gaan gebruiken, hebben jullie dan advies, en verkopen jullie er ook een? Het liefst zo puur en schoon mogelijk. Het enige wat ik tot nu toe gebruik is jullie visolie en Pure Whey Isolate proteineshakes na mijn krachttraining.

Antwoord:
Het beste om te nemen is fruit. Daarbij moet je aanvullend nog water drinken. Neem je waterrijk fruit (meloen), dan is niet zoveel aanvullend water nodig. Als je suikerrijk fruit eet (bijvoorbeeld een rijpe banaan) dan drink je wat meer water. Eet en drink zoveel als je wilt. Je lichaam geeft weet zelf het beste wanneer het genoeg is.

De combinatie van fruit en water is naar mijn idee optimaal en beter dan een sportdrank. Het geeft je suikers en vocht om zodoende de voorraad in je lichaam weer aan te vullen.

Daarnaast bevat fruit vezels en vitamines. Het eten van koolhydraten in een ‘cellulaire matrix’ zoals vruchtvlees is heel gunstig voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een goed immuunsysteem. Zo wordt je minder snel ziek na intensief sporten. Ook de vitamine C in fruit zorgt dat je minder snel ziek wordt. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat je spieren, gewrichten en pezen sterk blijven! Verder bevat fruit nog andere vitamines en mineralen die gunstig zijn voor spierherstel.

Comments are closed.