Skip to content

Vermoeidheid door training: welk product helpt daarvoor?

2013 november 18

Vraag:
Op dit moment ben ik hard bezig met sporten, alleen wil ik graag snel en lang hardlopen. Ik merk dat mijn lichaam vermoeid begint te raken en mijn spieren ook, maar ik wil graag doortrainen.

Waarom ik aan het trainen ben ?
– Ik wil graag gewicht verliezen op korte duur.
– Geen spierpijn of vermoeidheid hebben met hardlopen
– Graag een heel erg snel herstelproces (niet dat ik 1 maand moeten wachten tot het product daadwerkelijk werkt in mijn lichaam)

Misschien veeleisend, maar ik ben er wel naar op zoek. Is er een product dat ik kan gebruiken?

Antwoord:
Vermoeidheid is geen eenvoudig onderwerp. Je schrijft dat je vermoeid begint te raken en je spieren ook. Wat voor een vermoeidheid bedoel je met dat eerste? Bedoel je dat je minder energie hebt om te sporten? Of heb je het over je energie tijdens het sporten?

BCAA capsules

BCAA-capsules

Wil je gewicht verliezen of vet? Dat laatste gaat niet snel. Of je moet dagelijks veel tijd beschikbaar hebben en bijvoorbeeld 12 uur per dag gaan fietsen op een lage intensiteit.

De beste hulp met herstel is veel slapen en naar bed gaan op een vast tijdstip. Slapen helpt overigens ook goed met vetverlies.

BCCA’s kunnen helpen tegen de centrale vermoeidheid (van het zenuwstelsel) die optreedt bij intensieve inspanning. Dus als je een beetje suf en slaperig wordt door de inspanning, kunnen BCAA’s je weer wat alerter maken. Dat werkt heel snel.

Je wilt overigens wel veel en je wilt het erg snel. De beste hulp is het bijstellen van je verwachtingen. Misschien kan je proberen de weg naar je doel te zien als het doel op zich.

Comments are closed.