Skip to content

Welke supplementen meest geschikt voor eiwitdieet?

2014 april 29

Vraag:
Welke producten zijn geschikt voor het eiwitrijkdieet en koolhydraatarm dieet. Per shake of reep moet er 18 gram eiwit inzitten en beslistt niet meer dan 4-5 koolhydraten per portie. Ik zit te denken aan de Pure Wei Proteine of Micellar Casein.

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Antwoord:
Het meest geschikte eiwitpoeder voor een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet is Micellar Casein. Een afgestreken maatschep bevat 20 gram poeder wat overeen komt met 16 gram eiwit en iets minder dan 1 gram melksuiker (lactose). Een iets over de rand gevulde maatschep levert 18 gram eiwit en 1 gram melksuiker. Micellar Casein geeft een volle ‘stevige’ eiwitshake. Het caseïne-eiwit stilt de honger langer dan alle andere eiwitsoorten die in shakes toegepast worden.

Eén maatschep Micellar Casein bevat als bonus 500 milligram calcium (van nature aanwezig). Dit mineraal levert een positieve bijdrage aan de vetverbranding.

Overigens is het belangrijk om bij een eiwitrijk dieet voldoende mineralen binnen te krijgen. Vijfhonderd milligram calcium is een aanzienlijke hoeveelheid en maakt het makkelijker om aan de ADH te voldoen. Wij adviseren hiernaast om de inname van groenten niet te verwaarlozen wanneer men een eiwitrijk dieet volgt.

Whey isolaat 1000g

Whey isolaat

Ondanks dat micellaire caseïne wat beter geschikt is om af te vallen, gebruiken veel mensen graag wei eiwit. Het poeder geeft geen dikke shake. Wei eiwit heeft als voordeel dat het heel licht verteerbaar is. Voor 18 gram eiwit is ongeveer tweederde maatschep nodig.

Wat betreft de eiwitrepen komt de Mini Carb Conscious het dichtste in de buurt bij uw wensen. Deze bevat ongeveer 17 gram eiwit per reep. Op de productpagina staan echter geen voedingswaarden vermeld. Die staan op deze pagina van de grotere Carb Conscious reep. De kleine reep bevat ruim de helft (vijf negende) van de voedingswaarde van de grote reep. De carb conscious eiwitreep bevat geen gewone koolhydraten maar wel suikeralcoholen. Dat is ongeveer 15 gram per mini-reep. De suikeralcoholen worden door darmbacteriën langzaam omgezet in glucose. Voor een zeer laag koolhydraatdieet is deze reep daarom niet zo geschikt.

Comments are closed.