Skip to content

Afvallen met eiwitshakes: whey of casëine gebruiken?

2014 oktober 13

Vraag:
Een vraagje over de eiwitshakes om af te vallen. Ik ben 50 jaar en wil ongeveer 6 kilo afvallen door middel van 1 x daags een eiwitshake (ontbijt) en de rest van dag door eiwitrijk voedsel te eten. Ik sport 1 x in de week en probeer 2 x in de week een half tot één uur lang te wandelen. Heb van een andere fabrikant al eiwitshakes besteld, maar ben niet geheel tevreden, dus vandaar de overstap.

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Welke van onderstaande twee zou het beste voor mij zijn?
Pure Whey Proteine Isolate
Micellar Casein

Zijn ze trouwens beiden goed te mengen met magere yoghurt, want ik lust absoluut géén melkproducten en met water krijg je niet echt een milkshake smaak? Dus mijn voorkeur is yoghurt.

Antwoord Power Supplements:
Voor afslanken zijn beide eiwitten prima geschikt. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. We hebben zelf een lichte voorkeur voor micellaire caseïne, want die wordt dikker van structuur en stilt de honger langer. Ook bevat die meer calcium, wat een prettige bijkomstigheid is bij een eiwitrijk dieet. Het lichaam heeft bij zo’n voedingspatroon meer mineralen nodig.

Je mag beide eiwitpoeders met yoghurt gebruiken. Het mengen in yoghurt zal misschien beter gaan met whey isolaat, maar we hebben het nog niet uitgeprobeerd dus het zou net zo goed andersom kunnen zijn.

Comments are closed.