Skip to content

Afvallen met eiwit, plus andere tips

2014 februari 18

Vraag:
Wij zijn een aantal jaar geleden klant bij jullie geworden om de dure proteine poeders die wij gebruikte bij een afslankdieet te verruilen voor de smaakvollere whey poeder van Power Supplements. Nu zijn we in een stadium beland dat het tijd gaat worden om in de spiegel te kijken en iets aan ons zelf te gaan doen. We hebben een en ander helaas door onze vingers laten glippen. Om nu niet weer een fortuin uit te geven aan dit dieetplan, zou ik aan jullie willen vragen of jullie ervaring hebben met een afslankadvies op basis van whey en de daarbij behorende producten.

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Antwoord:
Met alleen een dieet komen veel mensen er niet. Hieronder zie je een globaal overzicht van de beste maatregelen die je kunt treffen. Het werkt het beste om je voornemens samen met twee andere personen aan te gaan. Als er dan iemand eens minder gemotiveerd is, kun je steun krijgen van een ander.

– Ga driemaal per week de beenspieren trainen in een fitnesscentrum. Kies de oefeningen waarmee je het meest gewicht kunt verplaatsen (lichaamsgewicht mag in sommige oefeningen meegerekend worden). Train 20 minuten puur de beenspieren. Doe bijvoorbeeld 5 series ‘leg press’ met 20 herhalingen en 1 tot 2 minuten rust. Voer het gewicht over de weken langzaam op. Vraag wel om goede instructie mbt de techniek. Deze training is zwaar, maar als je je serieus inzet, kun je in principe na een paar minuten alweer naar huis. Het vetverbrandende effect komt in de uren na de training en gaat zo 24 uur door. Het is effectiever dan conditietraining. Zorg wel voor een rustige opbouw en houdt na elke trainingsdag een dag rust (geen oefeningen met gewichten).

– Ga bijtijds naar bed, zorg voor veel slaap. Slaap maakt gezond en slank.

– Ga wat vaker fietsen en trap flink door. Korte stukjes fietsen waarbij je gaat hijgen helpen prima. ‘Sprintjes‘ hebben een heel goed effect op het lichaam.

– Probeer eens micellaire caseine in plaats van whey. Het werkt mogelijk nog beter. Informatie over het gebruik van whey (of caseïne) bij afvallen is te lezen onderaan op deze pagina over het Afslankpakket.

– Eet groenten bij de shake. Het is gezond en zorgt ervoor dat het hongergevoel langer wegblijft.

– In combinatie met training zal Natural Fat Control het afvalproces versterken.

Comments are closed.