Skip to content

Afvallen met whey en caseïne: doe ik het goed?

2013 februari 22

Vraag:
Ik ben begonnen met fitness en ben aan het afvallen. Ik doe een eiwitdieet, maar wil graag overstappen op eiwitshakes erbij omdat ik dat eenvoudiger vind. Ik heb besteld: 1 x Micellar Casein en 1 x Pure Whey Protein Isolate. Wat is precies het verschil?

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

Ik train 3 x per week in de ochtend. Gebruik ik dan in de ochtend voor trainen 1 x Whey Protein Isolate na het trainen 1 x Micellar Casein? En in de middag 1 x Whey Protein Isolate met groenten en ’s avonds een maaltijd zonder koolhydraten?

Antwoord:
Pure Whey Protein Isolate en Micellar Casein zijn in veel opzichten gelijk. Het grote verschil zit hem in de snelheid waarmee je het verteert. Caseïne eiwit verteert langzamer. Het stilt de honger ook langer. Daarbij is de shake ook dikker.

De momenten waarop je de shakes neemt zijn goed gekozen. De whey voor het trainen en caseïne na de training is een prima idee. Als je na het trainen echt honger hebt, kan je ook dan wat groenten eten.

Het is fijn om ’s avonds gewoon warm te kunnen eten. Dit mag de grootste maaltijd van de dag zijn, met lekker veel smaak. Als je hier voldoende vet bij gebruikt (roomboter/olijfolie), geeft de maaltijd een voldaan gevoel en kan je waarschijnlijk ook goed slapen zonder honger.

Comments are closed.