Skip to content

Whey of caseine voor eiwitdieet tegen overgewicht?

2013 april 3

Vraag:
Ik ben een 55-jarige vrouw met een behoorlijk overgewicht. Graag zou ik informatie willen over een eiwitdieet en de daarbij behorende producten. Ik ben van plan om met de kettlebell te gaan trainen. Verder heb ik COPD (long aandoening) dus niet alles is voor mij geschikt.

Antwoord:
De eiwitbron in een eiwitdieet is gewoonlijk vast voedsel. Een eiwitdieet vereist echter veel tijd in de keuken. Dat is waarom veel mensen kiezen voor eiwitshakes ter vervanging van een of twee maaltijden met ei of vlees.

Micellaire caseine

Micellaire caseïne

De beste soorten eiwit voor shakes zijn de melkeiwitten whey (wei) isolaat en micellaire caseine. Deze melkeiwitten hebben de sterkste spierbeschermende werking. Dat de spieren beschermd worden is van belang wanneer men probeert af te vallen.

Vaak wordt voor het ontbijt en/of het middageten een shake gebruikt aangevuld met wat groenten. De groenten zijn van belang voor een complete voeding (vezels en microvoedingsstoffen zoals vitamines en mineralen).

De twee eiwitten zijn ongeveer even effectief. Caseine remt de honger wat beter, maar met voldoende groenten erbij hoeft dit elkaar niet zo veel te ontlopen. Whey isolaat heeft het minste koolhydraten. Dat kan gewenst zijn in de beginfase van een streng eiwitdieet.

Van beide eiwitpoeders is een shake met 20 tot 30 gram als ‘maaltijd’ een goede dosering. Er is een sample pack van de whey en een sample pack van de caseine, om alle smaken te kunnen uitproberen.

 

 

 

Het whey isolaat is het meest populair. Hiervan hebben we ook een sample pack met 11 zakjes van 30 gram whey isolaat (11 verschillende smaken). Hiermee kunt u bepalen wat u het lekkerst vindt. http://www.powersupplements.nl/pure-whey-protein-isolate-sample-pack-110

 

Wat betreft kettlebell training. Dit kan de ademhaling fors doen toenemen vanwege de verzuring in de spieren. Ik weet daarom niet of het geschikt is bij COPD.

Comments are closed.