Skip to content

Afslanken: fatburners of beter de Natural Fat Control?

2013 november 7

Vraag:
Wat is het verschil tussen uw Fat Control ten opzichte van al die afslankmiddelen die niet helpen (zit mijn inziens vooral tussen de oren want bij de meeste pillen/poeders moet je 2 glazen water drinken. Logisch dat je dan al een vol gevoel hebt. Dat gevoel heb je ook met 2 glazen water zonder pillen/poeders).

Nu lees ik ook dat mensen hun vetpercentage wel zeer laag willen hebben (< 14 % ). Echter heb ik nergens nog gezien dat jullie een minimaal vetpercentage aanbevelen. Slaan mensen niet te ver door, want je hebt ook een vetpercentage nodig ter bescherming van je organen (beseffen mensen dat? ), maar hier lees ik in die antwoorden tot op heden niks over. Het lijkt of sommige mensen het liefst een vetpercentage van onder de 10% willen.

Antwoord:
Het verschil tussen Natural Fat Control en veel andere afslankmiddelen is dat het gezond is. Veel thermogene fatburners zijn echte stressoren voor je lichaam. Ze bevatten amphetamine-achtige stoffen.

Natural Fat Control

Natural Fat Control

Natuurlijk zijn niet alle afslankmiddelen ongezond. Er zijn er ook op basis van vezels die met twee glazen water flink opzwellen en zodoende een vol gevoel geven. Een voller gevoel dan met alleen die twee glazen water. Want water zonder die vezels is zo weg. Dit soort vezelsupplementen verkopen wij nog niet. Ze werken wel als honger/te veel eten de reden is voor overgewicht. Ik ben zelf niet zo van het verlagen van de calorie-inname. Ik ben er voorstander van om de verbranding te versnellen met juiste training en het minimaliseren van vetopslag met de juiste voeding.

Naturel Fat Control werkt vrij subtiel zoals omschreven op de website (ook in diverse vraag en antwoord-stukjes). Het effect is beperkt als je het vergelijkt met het effect van een goed dieet en een goed trainingsprogramma. Wat mij betreft hoort hardlopen overigens niet tot de betere trainingsprogramma’s. De meeste mensen krijgen makkelijker (of zelfs alleen maar) hun gewenste figuur met sprints en korte intensieve training met gewichten. Maar dat moet je natuurlijk wel leuk vinden om te doen.

Een ‘normaal’ vetpercentage voor vrouwen zal rond de 15-20% liggen. Voor mannen rond de 10%. Met normaal bedoel ik normaal voor een samenleving waar je zelf voor je voedsel moet zorgen. Met andere woorden, het pre-industriële tijdperk. De grens waarbij je het essentiële vet bereikt ligt voor mannen rond de 5% en voor vrouwen net boven de 10%. Komen vrouwen onder die grens, dan stopt de menstruatie.

Antwoord:
Als ik het goed begrijp heeft het waarschijnlijk voor mij weinig nut met wekelijks 2 keer 5 km hardlopen (wil ik opvoeren naar 8-10 km) en 61 kg gewicht (wil er zo’n 2 tot 3 kg nog af; met name strakkere billen/dijen). Heel zware trainingen lukt mij niet meer door gezondheid en het is ook niet zo mijn ding. Wel wil ik meer interval gaan lopen door af en toe een kort stuk enkel gericht op snelheid te doen.

Antwoord:
Een gebrekkige gezondheid zou ik het lichaam niet verder belasten met een stressor als duurlopen. Duurlopen is een voor de meeste mensen een bijzonder slopende bezigheid. Een paar kilometer lijkt me wel te doen, maar opvoeren is nu misschien teveel van het goed. Interval training lijkt me in jouw situatie al een stuk beter. Je kan ook kniebuigingen maken met je eigen lichaamsgewicht. Je gaat zitten op een stoel maar zodra je de zitting aanraakt kom je direct weer op. Doe je dit bijvoorbeeld 40 keer voor een maaltijd, dan zal de maaltijd minder snel tot vetopslag leiden.

Probeer veel volwaardige voeding te eten. Leverworst is een heel goede leverancier van vitamines.

Antwoord:
Op zich is mijn gezondheid geen bottleneck. Hardlopen gaat mij prima af, maar bijvoorbeeld veel met gewichten tillen niet (door een rugoperatie).

Is het zinvol om creatine te gebruiken bij hardlopen van 5 – 10 km om sneller te worden met betere conditie (duurloop/interval)? En kan ik de fatburner gebruiken om de laatste 3-4 kilo eraf te krijgen (ik eet gezond)?

Antwoord:
Creatine helpt het hardlopen niet. Het kan zelfs tegenwerken doordat je er zwaarder van kan worden (meer massa in de ‘sprintspieren’). Carnosine kan het duurvermogen wel vergroten.

De fat burner kan je helpen met het optimaliseren van de vetverbranding en zodoende helpen je doel eerder of makkelijker te bereiken.

Antwoord:
Bedankt voor het antwoord. Ik heb zojuist fatburner en carnosine besteld. Hoelang duurt het circa voordat je daar het effect van zult merken?

Ik heb al wel creatine in huis. Is het onverstandig om die dus te gebruiken? Of kan ik die na verloop van tijd wel gebruiken als het looptempo en afstand naar het niveau is wat ik wil?

Antwoord:
De beta-alanine in CarnoSyn wordt in de spieren omgezet in carnosine. Wanneer de maximale concentratie carnosine is bereikt, ervaar je het maximale effect. Hoe snel je het merkt, zal per persoon verschillen. Een topsporter zal een toename van prestaties eerder opmerken dan een recreatieve sporter. Wanneer het maximale effect bereikt is, zal een recreatieve duursporter dit over het algemeen duidelijk merken.

De maximale spierconcentratie carnosine wordt ongeveer bereikt na 3 potjes CarnoSyn beta-alanine. We adviseren 2 maal 2 capsules per dag te gebruiken om dit op te bouwen. Een potje gaat dan 25 dagen mee. Het maximale effect heb je dus na zo’n 75 dagen.

Het effect van Natural Fat Control is moeilijk te bemerken. Op een gezonde wijze afvallen met supplementen gaat nu eenmaal traag. Dieet en training zijn veel grotere factoren.

De creatine kun je beter laten staan, want die is niet zo gunstig voor hardlopen omdat je daarbij het extra spiergewicht moet dragen. Bij bijvoorbeeld wielrennen en crosstrainen is het effect neutraal. Voor sprints is het effect positief door de toename in spiervermogen.

 

Comments are closed.