Skip to content

Twijfel over glucosamine voor ontsteking patellapees

2014 april 29

Vraag:
Ik heb sinds 5 manden een lopersknie, ofwel een ontstoken patellapees. Door middel van krachttraining gaat het nu al een stuk beter, maar de ontsteking is nog niet weg. Kan het gebruik van glucosamine het herstel bevorderen?

Arthro-5

Arthro-5

Ik ben recreatief hardloper en zou graag weer beginnen en in de toekomst deze blessure niet meer willen krijgen.

Antwoord:
Glucosamine kan in sommige gevallen bij peesontstekingen een beetje helpen. Maar verwacht u er niet al te veel van. Het is mogelijk dat Arthro-5 een stuk beter werkt omdat het meerdere ingrediënten bevat die ontstekingsremmend werken in bindweefsels. We hebben echter nog geen feedback van klanten die dit Arthro-5 voor peesontsteking gebruikt hebben. Dus een garantie op succes kunnen niet geven.

Voor de opbouw van nieuw peesweefsel is het belangrijk om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen (bijvoorbeeld 200 mg als supplement). Daarbij biedt een gelatine/collageenhydrolisaat supplement extra bouwstoffen voor het opbouwen van nieuw peesweefsel. Dit hebben we helaas niet in het assortiment. Het aminozuur L-citrulline werkt eveneens stimulerend op de opbouw van peesweefsel.

Comments are closed.