Skip to content

Ochtendstijfheid aan te pakken met glucosamine?

2014 april 29

Vraag:
Via internet ben ik opzoek gegaan naar informatie over spierpijn en zo las ik hier wat over uw producten. Natuurlijk weet ik niet wat te bestellen voor mijn probleem.

Glucosamine Sulfaat

Glucosamine

Ik heb last van ochtendstijfheid in mijn schouder, nek en polsen. Ben net de 50 voorbij en wil mijn kwaaltje graagt aanpakken. Misschien kunnen jullie me raad geven over het juiste product?

Antwoord:
Ochtendstijfheid is vaak een indicatie dat de kwaliteit van het kraakbeen in de gewrichten minder wordt. In dat geval kan glucosamine vaak verbetering geven. Meestal is binnen 3 maanden (1 pot) te merken dat de gewrichten soepeler worden. De polsen en de nek zijn helaas wel gewrichten die gemiddeld genomen minder goed reageren dan bijvoorbeeld de knieën.

Arthro-5 is een sterker alternatief waarin naast glucosamine nog 4 andere actieve ingrediënten zijn opgenomen.

Er is ook een gerede kans dat de stramme spieren en gewrichten te maken hebben met een te hoge spierspanning. Die spierspanning komt vaak het meest tot uiting in de spieren van de bovenrug en nek. Gewrichten die pijn kunnen gaan doen zijn de nek en schouders, maar ook de polsen. Spierspanning kan toenemen door bijvoorbeeld stress, kou, veel computeren en een slechte houding.

Arthro-5

Arthro-5

Soms zit er te weinig van het mineraal magnesium in de voeding of is er sprake van een tekort aan magnesium als gevolg van medicijngebruik of een overmatige gebruik van calcium.

Hieronder enkele methoden die bij te hoge spierspanning verlichting kunnen geven:

– Massage
– Rekoefeningen
– Warm bad
– Regelmatig bewust ontspannen
– Op de houding letten
– Meubilair ergonomisch afstellen
– Een magnesium rijke voeding eten (boekweit en noten) of een magnesium-supplement gebruiken.

Comments are closed.