Skip to content

Alternatief voor oats/havermeel voor meer massa?

2013 juni 10

Vraag:
Ik had graag wat over vervangende producten voor de oats/havermeel die ook zorgen dat ik meer massa krijg/behoud.

Oats havermeel

Bio Bulk Oats

Antwoord:
De Bio Bulk Oats (havermeel) is wel uniek in die zin dat het de enige ongeraffineerde koolhydratenbron is in ons assortiment. Als je een vervanging wilt die echt gelijk van aard is, dan kom je uit op gewone voeding. Met name zilvervliesrijst beschouw ik als een goede koolhydraatbron.

Natuurlijk zijn er ook andere supplementen die goed kunnen helpen met het opbouwen van massa. Als je het gevoel hebt dat je stofwisseling sneller is dan je kunt eten (je wordt maar niet zwaarder), dan zijn koolhydraatbronnen zoals maltodextrine of dextrose een optie.

Afgezien van koolhydraten kunnen eiwitten, aminozuren, creatine en ons nieuwe whey hydrolisaat ook helpen.

Een aanpak die ik graag toepas gaat als volgt:

– Overdag veel groenten en vlees
– Peri-workout (15 minuten voor, tijdens en direct na de workout): in totaal 40 tot 60 gram* whey hydrolisaat, 400 ml vruchtensap, 1000 ml water, 10-60 gram* dextrose, creatine, 2 tot 4 caps citrulline, 3 tot 6 gram leucine. (* = Afhankelijk van de spiergroepen die je traint).
– Avondeten (1 uur post workout): 200-300 gram rijst (ongekookt gewicht), 500 gram gehakt, 400 gram groenten.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

De peri-workout formule werkt bij mij goed om spieren volume te geven. Het is even zoeken naar de grens van hoeveel van deze peri-workout shake je lichaam kan verwerken zonder dat je er dikker van wordt. Het helpt hierbij om overdag geen koolhydraten te eten (vlees + groenten). Maar dit is niet voor iedereen een optie of überhaupt nodig. Ook helpt het om veel sets van complexe oefeningen te doen. De peri workout shake combineert goed met ‘pomp training’.

De essentie van de peri-workout shake zit in de snelle suikers (vruchtensap + dextrose) en de whey hydrolisaat. De rest van de supplementen tillen het effect naar een nog iets hoger niveau, maar zijn niet essentieel. Wel zou ik iedereen die spiermassa gaat opbouwen willen aanraden creatine te gebruiken. Al dan niet in de shake.

Comments are closed.