Skip to content

Tips voor voldoende trainingsenergie zonder pre-workouts

2015 februari 15

Vraag:
Ik doe aan vechtsport en wil wat meer energie tijdens de trainingen. Nu word mij door een bekende aangeraden om pre-workouts te gebruiken, echter ben ik erg gevoelig voor cafeïne en krijg ik van sommige pre-workouts hartkloppingen, dus ik vraag me af of het wel slim is om het überhaupt te nemen. Dan maar wat harder werken en er langer over doen dan op een brancard afgevoerd te worden.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat

Daarbij neemt die bekende ook amino’s tijdens de training zodat hij langer door kan gaan. Is dit nodig of is het meer mentaal? En hoe kun je het het beste gebruiken als je besluit het nodig te hebben? En uiteraard, welk product raad je mij aan?

Antwoord Power Supplements:
De pre-workouts kun je inderdaad beter achterwege laten, met het oog op je gezondheid. Bij een tekort aan voldoende trainingsenergie kun je eens kijken naar de volgende oplossing:

– Motivatie – Youtube-filmpjes kunnen goed werken
– Voldoende slaap – Je slaapt voldoende als je zonder wekker wakker wordt
– Indien mogelijk trainen op een tijdstip waar je van nature geen dip hebt, bijvoorbeeld rond het middaguur
– Trainen zonder maaltijd in je maag (whey hydrolisaat en/of koolhydraatoplossingen mogen wel)

Amino’s tijdens de workout helpen maar in beperkte mate voor je trainingsenergie. Goede koolhydraatvoorraden of een koolhydraatdrank helpen meer. Als je aminozuren tijdens je training zou willen gebruiken, dan is whey hydrolisaat waarschijnlijk de beste keuze. Dit bevat aminozuren gebonden in peptidevorm.

Reageren is gesloten.